Vergoedingen

Vergoedingen chiropractie

Chiropractische behandeling wordt al jarenlang vanuit het aanvullend pakket van de zorgverzekering vergoed. Met name voor rugklachten is chiropractie de meest kosten-effectieve behandelmethode.

Wij hebben geen contract met de zorgverzekeraars in Nederland. Dit betekent niet voor u dat de kosten voor de behandeling niet vergoed worden. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar en polisvoorwaarden, krijgt u de behandeling geheel of deels vergoed.

Geen eigen risico

De vergoeding voor chiropractie valt niet onder het verplicht eigen risico! Dit verplichte eigen risico geldt namelijk alleen voor zorg uit de basisverzekering en dus niet voor zorg die door een aanvullende verzekering is gedekt.

Bij verschillende verzekeraars, waaronder VGZ, IZZ, Unive en Turien, komt de vergoeding van chiropractische behandelingen uit de rubriek Beweegzorg. Hierin zit vaak ook de vergoeding van andere therapieën zoals, fysio-, oefen- en manuele therapie. Maximale vergoedingen zijn over het algemeen inclusief alternatieve geneeswijzen.

Hoeveel behandelingen krijgt u vergoed?

Omdat de vergoeding per verzekeraar en per aanvullend pakket verschilt, hebben we voor uw gemak de vergoedingsregelingen op een rijtje gezet.

Vergoedingen Chiropractie 2019

Vergoedingen Chiropractie 2018

In dit overzicht staan de meeste verzekeringen en hun vergoedingen voor chiropractie. Let wel: Bij dit overzicht is geen rekening gehouden met de kosten van de premies. Dit overzicht is gemaakt op basis van gegevens op de website van betreffende verzekering. 

Gegevens zijn onder voorbehoud. We raden u aan contact op te nemen met betreffende verzekering voor uitgebreide informatie en controle. Bekijk het actuele overzicht vergoedingen hier. http://www.chiropractievergoeding.nl