Chiropractoren

Erik Stegeman D.C. 

Erik Stegeman 2018.jpg

Erik Stegeman heeft na zijn studie fysiotherapie gewerkt in een gezondheidscentrum in Zoetermeer. In die tijd heeft hij de opleiding sportfysiotherapie en manuele therapie afgerond en behandelde hij in het eerste Nederlandse Sport Medisch Adviescentrum (SMA) vele (top)sporters. Na hier 5 jaar gewerkt te hebben besloot hij zich verder te specialiseren in het behandelen van klachten van de wervelkolom. Van 1983 tot 1987 studeerde hij chiropractie aan het AECC in Bournemouth - Engeland. In 1987 vestigde hij zich in Den Haag. In datzelfde jaar begon hij zijn werkzaamheden als chiropractor bij het Nederlands Dans Theater en hij is sindsdien een aantal keren per jaar de medische begeleider op de internationale tournee's van dit dansgezelschap. In de praktijk in Den Haag behandelt Erik Stegeman naast de reguliere patiënten ook artiesten en medewerkers van andere theatergezelschappen, orkesten en conservatoria. 

Kai V. Holm D.C.

Kai Holm 2018.jpg

 

Bret Herz D.C.

Bret Herz 2018.jpg

Kai Verena Holm (van Duitse afkomst) heeft van 1992 tot 1997 in Atlanta, Georgia, USA gewoond en haar opleiding tot "Doctor of Chiropractic" aan de Life University- School of Chiropractic gevolgd. Nadat zij tweeëneenhalf jaar in Saarbrücken, Duitsland, werkzaam was in een drukke chiropractiepraktijk, vertrok zij eind 1999 naar Nederland. Zij begon meteen met het leren van de Nederlandse taal, zodat zij vanaf februari 2000 haar werk als chiropractor kon voortzetten in de Praktijk Chiropractie Stegeman. Ook haalde zij het Nederlands chiropractoren examen in 2000 en kon zodoende lid van de Nederlandse Chiropractoren Associatie worden. Haar interesse betreft de gehele breedte van het vak: in het bijzonder patiënten met nekklachten. Het behandelen van kinderen en zwangere vrouwen heeft ook (mede door haar eigen zwangerschappen) haar belangstelling. 

 


Bret Herz is geboren en getogen in Californië. Hij hoorde voor het eerst over chiropractie via zijn vader. Hij had last van zijn rug en benen. Een chiropractor behandelde hem en hij was daar zeer enthousiast over. Bret heeft altijd interesse gehad in biologie. Hij heeft erover gedacht arts te worden, maar het idee om mensen te helpen zonder medicijnen en zonder operaties deed hem besluiten chiropractie te studeren. Bret is afgestudeerd magna cum laude in 1997 aan Cleveland Chiropractic College in Los Angeles. Na korte tijd werkzaam te zijn geweest in Californië verhuisde hij naar Nederland. Met zijn gezin besloot hij de zon op te zoeken in Spanje, na acht jaar in Drenthe te hebben gewerkt. Daar heeft hij bijna acht jaar een praktijk gehad. Hij is dankbaar dat hij dit beroep heeft gekozen. Het geeft hem veel voldoening zijn patiënten te helpen met hun gezondheid zodat ze meer van het leven kunnen genieten.