Chiropractoren

Erik Stegeman D.C. 

Erik Stegeman 2018.jpg

Erik Stegeman heeft na zijn studie fysiotherapie gewerkt in een gezondheidscentrum in Zoetermeer. In die tijd heeft hij de opleiding sportfysiotherapie en manuele therapie afgerond en behandelde hij in het eerste Nederlandse Sport Medisch Adviescentrum (SMA) vele (top)sporters. Na hier 5 jaar gewerkt te hebben besloot hij zich verder te specialiseren in het behandelen van klachten van de wervelkolom. Hij studeerde chiropractie aan het AECC in Bournemouth - Engeland. In 1987 vestigde hij zich in Den Haag. In datzelfde jaar begon hij zijn werkzaamheden als chiropractor bij het Nederlands Dans Theater en hij is een aantal keren de medische begeleider op de internationale tournee's van dit dansgezelschap. In de praktijk in Den Haag behandelt Erik Stegeman naast de reguliere patiënten ook artiesten en medewerkers van andere theatergezelschappen, orkesten en conservatoria. 

Kai V. Holm D.C.

Kai Holm 2018.jpg

 

Bret Herz D.C.

Bret Herz 2018.jpg

Kai Verena Holm (opgegroeid in Duitsland) heeft in Atlanta, Georgia, USA haar opleiding tot "Doctor of Chiropractic" aan de Life University- School of Chiropractic gevolgd. Dit sloot ze succesvol af en mocht voortaan de titel D.C. achter haar naam gebruiken.
Ze heeft tweeëneenhalf jaar in Saarbrücken, Duitsland, gewerkt in een drukke chiropractiepraktijk. Eind 1999 vertrok zij naar Nederland. Kai begon meteen met het leren van de Nederlandse taal. Daarmee kon ze vanaf 2000 als chiropractor aan de slag in onze praktijk.
Per 2019 heeft zij de praktijk overgenomen van Erik Stegeman. Haar interesse betreft de gehele breedte van het vak en in het bijzonder patiënten met nekklachten. Door haar eigen zwangerschappen heeft het behandelen van kinderen en zwangere vrouwen haar specifieke belangstelling. 

 


Bret Herz is geboren en getogen in Californië. Hij hoorde voor het eerst over chiropractie via zijn vader. Hij had last van zijn rug en benen. Een chiropractor behandelde hem en hij was daar zeer enthousiast over. Bret heeft altijd interesse gehad in biologie. Hij heeft erover gedacht arts te worden, maar het idee om mensen te helpen zonder medicijnen en zonder operaties deed hem besluiten chiropractie te studeren. Bret is afgestudeerd magna cum laude in 1997 aan Cleveland Chiropractic College in Los Angeles. Hij heeft korte tijd gewerkt als chiropractor in Californië voor hij naar Nederland verhuisde. Na acht jaar in Drenthe gewerkt te hebben, besloot hij met zijn gezin de zon op te zoeken in Spanje. Daar heeft hij jarenlang een praktijk gehad. Hij is dankbaar dat hij dit beroep heeft gekozen. Het geeft hem veel voldoening zijn patiënten te helpen met hun gezondheid zodat ze meer van het leven kunnen genieten.

Mariët Twigt D.C.

Mariet+Twigt-1638_Marlies+Hofstede.jpg

Mariët Twigt is opgegroeid in Voorschoten. Haar missie als chiropractor is om bij te dragen aan welzijn en kwaliteit van leven van haar patiënten.  
Tijdens een surfvakantie raakte zij aan haar rug geblesseerd. Een chiropractor heeft haar geholpen weer klachtenvrij te zijn. Deze ervaring heeft haar zo geïnspireerd dat ze de overstap heeft gemaakt van de opleiding fysiotherapie naar chiropractie.
Ze volgde de Master Chiropractie aan de Welsh Institute of Chiropractic waar ze cum laude afstudeerde. Sinds september 2019 is Mariët werkzaam als chiropractor bij Praktijk Chiropractie Stegeman. Ze werkt met veel plezier als chiropractor met patiënten van allerlei leeftijden en achtergronden.