Hoofdpijn

Hoofdpijn is slechts een symptoom dat uw lichaam uitzendt, het is een signaal dat er ergens een stoornis zit die opgeheven moet worden. Zowel bij jonge als oudere mensen is hoofdpijn een veel voorkomende klacht. Er zijn verschillende soorten hoofdpijn, waarvan spanningshoofdpijn de meest voorkomende is. De kenmerken van spanningshoofdpijn zijn niet voor iedere patiënt hetzelfde, maar er zijn wel overeenkomsten. Over het algemeen zit bij spanningshoofdpijn de pijn aan beide zijden van het hoofd. De pijn is dof, drukkend, en voelt als een strakke band die om het hoofd zit. Ondanks het feit dat spanningshoofdpijn veroorzaakt wordt door voornamelijk stress, kunnen chiropractoren deze patiënten helpen. Stress kan namelijk tot een verhoogde spierspanning in de nek leiden. De beweeglijkheid van de wervels in de nek en bovenrug rug kunnen verminderd worden en omliggende zenuwen kunnen geïrriteerd raken. De zenuwirritatie die vanuit de nek komt, is vaak mede oorzaak van deze spanningshoofdpijn.

Hoofdpijn kan ook veroorzaakt worden door een lokale overbelasting van de nek. Dit kan het gevolg zijn van onder andere een verkeerde houding, een ongeluk of val.

 

Veel van onze patiënten komen uit Den Haag, Wassenaar, Delft, Rijswijk, Zoetermeer, Voorburg, Voorschoten, Randstad of Zuid-Holland.